1
Antimicrobial susceptibility of milk bacteria from healthy and drug-treated cow udder
Nevijo Zdolec, Vesna Dobranić, Ivan Butković, Ana Koturić, Ivana Filipović, and Vinko Medvid
Osjetljivost na antimikrobne tvari bakterija izdvojenih iz mlijeka zdravih i liječenih vimena krava
full text (pdf)
- 216Kb
2
Comparison of two different primer sets for detection of Pasteurella caballi in bronchoalveolar lavage fluids samples from thoroughbred Arabian foals, using PCR
Zafer Sayin, Osman Erganis, Asli Sakmanoglu, Hasan H. Hadimli, Yasemin Pinarkara, Mehmet Maden, and Huda J. G. Al Shattrawi
Usporedba vrijednosti dvaju različitih kompleta početnica za dokaz vrste Pasteurella caballi lančanom reakcijom polimerazom u uzorcima bronhoalveolarnog ispirka ždrebadi čistokrvnoga arapskog konja
full text (pdf)
- 152Kb
3
A benchmark study of dairy calf mortality rates on the Islands of Malta and Gozo
Mauro Buttigieg, Matteo Gianesella, and Andrew James
Vrednovanje stope smrtnosti u teladi mliječnih goveda uzgajanih na otocima Malta i Gozo
full text (pdf)
- 211Kb
4
Comparative therapeutic effect of antiseptic-antibiotic paste for topical treatment of digital dermatitis in dairy cows
El-Sayed El-Shafaey, Yousef Elseady, and Sabry El-Khodery
Usporedno istraživanje terapijskog učinka antiseptično-antibiotske paste za lokalno liječenje digitalnog dermatitisa u mliječnih krava
full text (pdf)
- 224Kb
5
Blood groups in cats in the city of Zagreb
Tugomir Karadjole, Irina Kovačević, Marko Samardžija, Tomislav Babić, Mario Kreszinger, Berislav Radišić, Ivica Harapin, and Ljiljana Bedrica
Krvne grupe mačaka na području grada Zagreba
full text (pdf)
- 154Kb
6
Effect of sex on meat chemical composition and fatty acid composition in suckling Pag sheep lambs
Ivan Vnučec, Valentino Držaić, Boro Mioč, Zvonimir Prpić, Zvonko Antunović, and Andrijana Kegalj
Utjecaj spola na kemijski sastav mesa i sastav masnih kiselina sisajuće paške janjadi
full text (pdf)
- 177Kb
7
Physicochemical properties of meat of Lika Pramenka lambs raised under semi-extensive production system: effects of sex, slaughter weight and season
Ana Kaić, Boro Mioč, Ante Kasap1, and Alenka Levart
Fizikalno-kemijska svojstva mesa janjadi ličke pramenke uzgajane u poluintenzivnom proizvodnom sustavu: utjecaj spola, tjelesne mase pri klanju i sezone
full text (pdf)
- 206Kb
8
Brucellosis in Turopolje pig breeding in the 2008-2011 period: an overview of laboratory diagnostics and eradication system
Silvio Špičić, Miroslav Benić, Maja Zdelar-Tuk, Sanja Duvnjak, Aneta Karakaš, Tomislav Kiš, Ivica Sučec, and Željko Cvetnić
Bruceloza u uzgoju turopoljskih svinja u Hrvatskoj
full text (pdf)
- 214Kb
9
Influence of Artemisia absinthium essential oil on antioxidative system of broilers experimentally infected with Eimeria oocysts
Ljiljana M. Kostadinović, Sanja J. Popović, Nikola М. Puvača, Ivana S. Čabarkapa, Šandor M. Kormanjoš, and Jovanka D. Lević
Utjecaj eteričnog ulja bijeloga pelina (Artemisia absinthium) na antioksidativni status tovnih pilića invadiranih oocistama Eimeria spp.
full text (pdf)
- 147Kb
10
Histopathological changes in the abomasa of fallow deer from the Brijuni islands in Croatia - a short communication
Mirna Robić, Ana Beck, Maja Belić, Romana Turk, and Branka Artuković
Histopatološke promjene u sirištima jelena lopatara na Brijunima - kratko priopćenje
full text (pdf)
- 258Kb
11