1
Comparison of blood serum macromineral concentrations in meat and dairy goats during puerperium
Marko Samardžija, Tomislav Dobranić1, Marija Lipar, Ivica Harapin, Nikica Prvanović, Juraj Grizelj, Gordana Gregurić Gračner, Vesna Dobranić, Berislav Radišić, and Dražen Đuričić
Usporedba razina makroelemenata u krvnom serumu mliječnih i mesnatih pasmina koza u puerperiju
full text (pdf)
- 276Kb
2
Identification of Trypanosoma vivax subtypes isolated from cattle and goats using microsatellite markersoint
Savino Biryomumaisho, Eli Katunguka-Rwakishaya, George W. Lubega, and Sara E. Melville
Identififi kacija podtipova protozoona Trypanosoma vivax izdvojenih iz goveda i koza pomoću mikrosatelitskih markera
full text (pdf)
- 292Kb
3
Hematological and biochemical reference intervals in Dalmatian pramenka sheep estimated from reduced sample size by bootstrap resampling
Aleksandar Vojta, Ana Shek-Vugrovečki, Lada Radin, Maša Efendić, Jadranka Pejaković, and Miljenko Šimpraga
Referentni rasponi hematoloških i biokemijskih pokazatelja u ovaca pasmine dalmatinska pramenka utvrđeni bootstrap metodom na malom uzorku
full text (pdf)
- 156Kb
4
Microsatellite BM1500 polymorphism and milk production traits in Vechur and crossbred cattle of Kerala
Francis A. Lali, and Kannanbanat A. Bindu
Polimorfifi zam mikrosatelitskog markera BM1500 i obilježja proizvodnje mlijeka u vechurskoga i križanoga goveda u Kerali u Indiji
full text (pdf)
- 257Kb
5
Prevalence of Oestrus ovis in goats of Shiraz, southern Iran
Jafari S. Shoorijeh, A. Tamadon, Sh. Negahban, and M. A. Behzadi
Učestalost kukca Oestrus ovis u koza u Shirazu u Južnom Iranu
full text (pdf)
- 165Kb
6
Some epidemiological aspects of classical swine fever in Croatia (2006-2008)
Marina Pavlak, Vanja Vrkić, Denis Cvitković Sanja Šeparović, Anđelko Gašpar, and Marko Tadić
Neke epizootiološke značajke klasične svinjske kuge u Hrvatskoj od 2006. do 2008. godine.
full text (pdf)
- 498Kb
7
Mycobacterium avium subsp. hominissuis in wild boar (Sus scrofa) in the Republic of Croatia
Željko Cvetnić, Silvio Špičić, Josip Tončić, Ivana Račić, Sanja Duvnjak, and Maja Zdelar-Tuk
Mycobacterium avium subsp. hominissuis izdvojen iz divlje svinje (Sus scrofa) u Republici Hrvatskoj
full text (pdf)
- 218Kb
8
De novo differentiation of intestinal villous M cells in weaned pigs immunized with levamisole-adjuvanted vaccine candidate F4ac+ or F18ac+ non-enterotoxigenic Escherichia coli strains
Ana Kovšca Janjatović, Gordana Lacković, Frane Božić, Hrvoje Valpotić, Mirna Tominac-Trcin, Srećko Sladoljev, Branka Šeol, Ivica Valpotić, and Maja Popović
De novo diferencijacija M stanica crijevnih resica u odbijene prasadi imunizirane pokusnim cjepnim F4ac+ ili F18ac+ neenterotoksigenim sojevima bakterije Escherichia coli s levamisolom kao adjuvansom
full text (pdf)
- 290Kb
9
In vitro activity of cefovecin, extended-spectrum cephalosporin, against 284 clinical isolates collected from cats and dogs in Croatia
Branka Šeol, Krešimir Matanović, Selma Mekić, and Vilim Starešina
In vitro aktivnost cefovecina, cefalosporina proširenoga spektra, protiv 284 klinička izolata izdvojena iz mačaka i pasa u Hrvatskoj
full text (pdf)
- 173Kb
10
Serological and entomological studies of canine leishmaniosis in Croatia
Tatjana Živičnjak, Franjo Martinković, Christina Khoury, Gioia Bongiorno, Sanja Bosnić, Damir Lukačević, and Michele Maroli
Serološka i entomološka istraživanja lišmanioze u pasa u Hrvatskoj
full text (pdf)
- 175Kb
11
Blood groups and haematology indicators in Croatian indigenous breeds of dog. II Dalmatian dog
Damjan Gračner, Ljiljana Bedrica, Dalibor Potočnjak, Darko Sakar, Marko Samardžija, Hrvoje Capak, and Gordana Gregurić Gračner
Krvne grupe i hematološki pokazatelji u hrvatskih autohtonih pasmina pasa. II Dalmatinski pas
full text (pdf)
- 162Kb
12
Impact of heat stress on egg quality in layer hens supplemented with l-ascorbic acid and dl-tocopherol acetatet
Joachim J. Ajakaiye, Alcides Perez-Bello, and Angel Mollineda-Trujillo
Utjecaj toplinskog stresa na kakvoću jaja nesilica hranjenih smjesom s dodatkom laskorbinske kiseline i l-tokoferol acetata
full text (pdf)
- 172Kb
13
Antimicrobial susceptibility of lactic acid bacteria isolated from fermented sausages and raw cheese
Nevijo Zdolec, Ivana Filipović, Željka Cvrtila Fleck, Aleks Marić, Dean Jankuloski, Lidija Kozačinski, and Bela Njari
Osjetljivost na antimikrobne tvari bakterija mliječne kiseline izdvojenih iz fermentiranih kobasica i svježega sira
full text (pdf)
- 190Kb
14